Horma renews Teide Restaurant. Maintain the elegance of always combining it with freshness and modernity required

Browse By

Project starts from an attractive challenge for Horma Estudio: renew a tradition. Teide restaurant, located in a town near Valencia in Spain, is a classic that has be enable to upgrade from generation to generation without ever losing their original values: tradition, quality, proximity and well-being. Because all of this the Project proposes a solution of interior architecture, timeless, capable of maintaining the elegance of always combining it with freshness and modernity required. 
 
And so the studio explains its development, 
 
After 20 years without renewing it´s time to rejuvenate and thereby also update its concept of space and kitchen. 
 
Because all of this, the project proposes a solution of interior architecture, timeless, capable of maintaining the elegance of always combining it with freshness and modernity required. For a long time the restaurant had been an almost hidden and disconnected access from the cafe space. Raised proposal, the project proposes to approach this space up to the main entrance. 
 
Two main rooms, restaurant and cafe, two sensations and two material codes dialogue from access to present to the user the two options of the same cuisine. To differentiate spaces, material and color choices has been instrumental in the project. 
 
Cafe arises with a cool erenvironment, global, natural light, where the wood of the floor guarantees the closeness and comfort of the user, which coexists with vegetation in a healthy environment. 
 
Restaurant, located in the back of the place, moved its access to the entrance also configuring the main facade. In this case, a stone flooring, polished, combined with elements of Walnut wood on a sea blue background trying to take users to a quiet and elegant environment with a more timely and directed light that allows getting defined and private spaces. 
 
Tradition and modernity are recognized also in the material choice through the use of known and familiar as materials Stone and wood but in a position, size and proportion up to now not raised. 
 
During the path to go to the restaurant, a line in the plane of the ceiling is responsible for joining us and guide us in the process. It hides indirect lighting together with all the necessary facilities, remaining hidden and fully integrated inside of own line. 
 
Outside the luminaires also designed by the studio of architecture just recognize the spaces and illuminate with precision the scope of each dinner. 
 
The furniture chosen according to each space and vegetation justgive each of the environments the personality that corresponds to the mall owing to differentiate each space without losing the harmony of the whole. 
 
The objective has been achieved, a new Teide which aims to remain the same as always. 
 
TITLE: TEIDE RESTAURANT 
YEAR:  2017 
LOCATION: Avenida 9 de Octubre, 51. Puerto de Sagunto, Valencia 
STATUS: Built 
BUILDING TYPE: Interior Design 
SURFACE: 280 m2 
TEAM: Horma – estudio de arquitectura: Nacho Juan, Clara Cantó, Jose Iborra 
PHOTOGRAPHY: Mariela Apollonio - Fotógrafa de arquitectura 
 
Souce: Horma Estudio 
Visit the Horma Estudio website
Share this: