Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos. A comfortable space where to experience living in a garden

Browse By

Fran Silvestre Arquitectos designed the Guest Pavilion, an autonomous architecture conceived as an extension of a project already carried out by the studio, where the white colour contrasts with the colours of nature. 
 
This is how the studio explain us, 
 
The project with a surface area of around 70 square meters is a guest pavilion that functions as an autonomous architecture conceived as an extension of a project that we had developed in the studio. The human scale of the pavilion makes it a comfortable space where to experience living in a garden. 
 
The pavilion consists of two rooms: one bedroom and a living room with a kitchen. There are also two bathrooms, one serving the pavilion and the other one as a support for the pool. Within the premises, the aim is that the built piece minimizes its impact on the garden from the main house. This way, the pavilion is located approaching one of the limits of the land, perpendicular to the swimming pool, showing its slimmer and opaque side towards the existing architectures. In the other direction the piece is a passageway, relating to the landscaped space and a sort of courtyard between the pavilion and the wall. 
 
A centenary olive tree, a liquambar and a pomegranate tree, together with the pool platform, serve as a link between the architecture and the garden. The deciduous liquidambar sieves the sunlight depending on the seasons. By means of the darkening system, it is possible to control the operation of the piece, more discreetly when it is opened to the courtyard, or completely open to enjoy the domesticated nature of a consolidated garden from the deposited pavilion. 
 
TECHNICAL SHEET 
 
ARCHITECTURE 
FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS 
 
INTERIOR DESIGN 
ALFARO HOFMANN 
 
PROJECT TEAM  
Fran Silvestre | Principal in Charge 
 
Maria Masià | Collaborating Architect 
Estefanía Soriano | Collaborating Architect 
 
Fran Ayala | Collaborating Architect 
Pablo Camarasa | Collaborating Architect 
Vicente Picó | Collaborating Architect 
Sandra Insa | Collaborating Architect 
Santi Dueña | Collaborating Architect 
David Sastre | Collaborating Architect 
Ricardo Candela | Collaborating Architect 
Sevak Asatrián | Collaborating Architect 
Álvaro Olivares | Collaborating Architect 
Esther Sanchís | Collaborating Architect 
Eduardo Sancho | Collaborating Architect 
Rubén March | Collaborating Architect 
José Manuel Arnao | Collaborating Architect 
Gemma Aparici | Collaborating Architect 
Aida Pons | Collaborating Architect 
Sergio Llobregat | Collaborating Architect 
Rosa Juanes | Collaborating Architect 
Alessandro Santapá | Collaborating Architect 
 
STRUCTURAL ENGINEER  
Josep Ramon Solé | Windmill 
 
PROJECT MANAGER 
Estudio 2 
 
BUILDING ENGINEER 
Carlos García 
 
PHOTOGRAPHY 
Fernando Guerra |  Ultimas Reportagens FG + SG Photography 
 
LOCATION  
Valencia 
 
SITE AREA 
841.45 m2 
 
BUILT AREA 
63.00 m2 
 
FURNITURE  
Outdoor Furniture 
Table and chairs | Blau Collection, Design by Fran Silvestre (GandíaBlasco) 
Interior Furniture     
Sofa | Comp. Modular Yang (Minotti) 
Armchair | Prince 16 (Minotti) 
Armchair | Blacke – Soft (Minotti) 
 
BUILDING SERVICES 
Climate Control 
Under floor heating 
Air conditioning 
Electrical fitting 
Mechanisms Jung serie 990 
Lighting        
Fluorescent linear luminaire and LED 
 
FINISHES 
Paving 
Interior | Thassos white marble (Levantina) 
Exteriors | Ibiza white marble (Levantina) 
Surfaces 
Interiors | Plasterboard panels 
Bathroom | Thassos white marble (Levantina) 
Ceiling 
Smooth plasterboard panels 
Paint 
Matt plastic paint 
 
METALWORK & LOCKSMITHING 
Interior 
Internal and cupboard doors | White lacquered MDF RAL (Paperma) 
Outdoor 
Openspace(Dekovent) 
Glazing  
Double-glazed tempered glass(Dekovent) 
Locksmithing  
Laminated tempered glass 
 
BATHROOM 
Sanitaryware 
Toilet | Serie Link (Flaminia) 
Sanitary Fittings | (Geberit) 
Bathroom taps 
Pan (Zuchetti) 
Lighting 
Led lighting inserted in mirror 
 
KITCHEN 
Equipment 
Furniture (Eggersmann) 
Kitchen counter (Betacryl) 
 
Source: Fran Silvestre Arquitectos 
Read more news related Fran Silvestre Arquitectos published at Infurma 
Visit the Fran Silvestre Arquitectos website
Share this: